boroshaz.hu

A jövőnek építünk

Kapcsolat

Boros Károly

e-mail: boros.karoly@boroshaz.hu

Borosné Meleg Ilona Andrea

tel: 06205933360

e-mail: boros.andrea@boroshaz.hu

A hely

Ménfőcsanak három község, Csanakfalu, Csanakhegy és Ménfő egyesítésével jött létre 1934-ben, 1970 óta a megyeszékhely része.

Kiváló adottságainak köszönhetően a kőkorszak óta lakott. Régészeti feltárásra kerültek itt neolit, korai bronz, korai-, és késői vaskori, kelta, római-, avar- és Árpádkori leletek. Itt zajlott a ménfői csata 1044-ben a magyar és német seregek között, mely Sámuel magyar király halálával végződött.
A Bezerédj-kastélyt gróf Esterházy Ferenc 1770-ben építtette. A kastély nevét jószágkormányzójáról,  Bezerédj Ignácról kapta.
Ma a közösségi élet színtere a kastély és annak parkja.

A Népfőiksola utcát a Magyar Királyság 1819-es második katonai térképén már ábrázolták. Mai nevét a Csanaki Katolikus Népfőiskoláról kapta 1934-ben.

Megközelítés

Az Ezüstérmes családi ház kertvárosi, családi házas környezetben, Ménfőcsanak éjszaka is biztonságos központjában fekszik. A közelben 40 szolgáltató kínálja portékáit, köztük élelmiszerbolt, benzinkút, posta, ruházati, dohány és kerékpárbolt, de működik itt fitnesszterem, fodrász, kozmetikus, manikűrös és masszőr is.

A telek a kis forgalmú Népfőiskola utcáról biztonságosan, külön gyalogos- és gépkocsi bejáraton keresztül érhető el. 

A ház saját telken belüli körbejárhatóságát biztosítva a porta határtól 90 cm távolságra épült. A ház és a telekhatár közötti területsáv könnyű kezelhetősége érdekében burkolatot kapott. Ennek köszönhetően a fürdőt és a háztartási helyiséget vidám fényárba öltöztető modern széles szalagablakok külső tisztítása is könnyen megoldható.


Lépcső nélkül

A Győri utca irányába lejtő telket vízszintesre töltöttük fel. Így a telek térburkolatai, teraszai, az épület padlóburkolatai egy szinten, lépcsőfok nélkül kerülhettek kialakításra. A belső ajtók szélesek és küszöb nélküliek, hogy a gyerekkocsinak és a mozgásukban akadályozottaknak se okozzanak akadályt.A telek közlekedési rendszere.

Az épületet a burkolt felületek négy oldaláról körbe ölelik. A térburkolatok átgondolt rendszere köti össze az utcaajtót, a kaput, a gépkocsi beállókat, az elő- és hátsókerti fedett teraszokat, a ház fő-, és gazdasági bejáratait, a nappali-, és a gyerekszobák teraszajtajait, a padlás feljáratát, az elő-, oldal- és hátsó kerteket. Azzal, hogy szinte minden elérhető rajtuk, szükségtelenné teszik a lakóházon való átközlekedést. Általuk elkerülhető idegenek házba történő beengedése, növelve ezzel a belső terek intimitását és higiéniáját. E kültéri átfogó közlekedési lehetőség nemcsak a költözködéskor, bútor vásárlásakor, hanem a ház-, a kert mindennapi használata során is megkönnyíti annak használatát.