boroshaz.hu

A jövőnek építünk

Kapcsolat

Boros Károly

e-mail: boros.karoly@boroshaz.hu

Borosné Meleg Ilona Andrea

tel: 06205933360

e-mail: boros.andrea@boroshaz.hu

Élhető épület

Érkezés- indulás

A Ház előtt az utca, az előkert éjszaka is kiválóan megvilágított. A kívülről csak kulccsal nyitható utcaajtó csengővel, videós kaputelefonnal, és mágneszárral biztosítja a kényelmes és biztonságos használatot. Az utca, az utcaajtó, a kapu a konyha ablakából is láthatók, így a becsengetőt, a haza érkezőket a konyhában sürgölődő háziasszony látja. A nappaliban és az étkezőben a videós kapucsengő képernyője mutatja a becsengetőt.
 A ház főbejárata előtt fedett terasz készült, mely védett kilépőteret biztosít az esőben, havazásban hazaérkezőknek vagy elindulóknak.

Gazdasági bejárat

A ház mindennapi használatát, a háziállat tartást külön gazdasági bejárat teszi komfortosabbá.
A konyha közvetlenül szabadba nyíló, kívülről is kilinccsel és kulccsal is nyitható mellékbejárata kíméli a háziasszonyt. Ennek köszönhetően a tartalékok feltöltése, a keletkező hulladékok kiszállítása, és a gyerekek ki- és beszaladgálása itt, nem csak a nappalin keresztül történhet.
Ez jelentősen elősegíti a nappali tisztán tarthatóságát, kíméli a háziasszonyt.

Áttekinthetőség

A konyhából és nappaliból nem csak az utcafront, hanem a telek minden része pillanatok alatt kontrolálható. Ennek előnyét a gyerekes szülők értékelik igazán.

Nappali zóna

A nappali zóna, a belépő, a konyha-étkező-nappali a család közös életének, a prezentálásnak, a vendégfogadásnak a színtere.

A főbejárati ajtón át az épületbe lépve az előtérbe jutunk. Ez helyet biztosít az öltözködésnek, a ruhák, cipők tárolásának.Az előszobából az étkezőbe érve a ház nagyságán túlmutató, közel 50m2-es tágas, reggeltől estig benapozott napfényes konyha-étkező-nappali nagy lélegzetvételű tere fogadja, ejti ámulatba az érkezőket. Az előtér és a konyha között megvilágított dekorációs falfülke teszi egyedivé az étkezőt.

Ez nem csak az ajándékba kapott virágnak, de az épen aktuális élethelyzetnek megfelelő dekorációt is reflektorfénybe helyezi, megadva a tér és az alkalom aktuális hangulatát.
Az üvegfalakkal átlátható keretbe fogott tálalószekrényes étkező
6 személyes asztalnak biztosít helyet.
Rendezvény esetén az ülőhelyek száma a duplájára is növelhető.

A tágas, két irányból is bőséges fényt kapó konyhában kamraszekrényben és hűtőben kerülnek az élelmiszerek tárolásra. Célszerű, L alakban bútorozott konyát az étkezőtől szabadon álló reggeliző és konyhapult határolja.A külön megvilágítású reggelizőpult főzéskor konyhaasztalként, gyors reggeli vagy vacsora esetén étkezőasztalként szolgál. Kellemes helye ez az iskola-, vagy munka utáni beszélgetéseknek, a házifeladat számonkérésének.
A teljes magasságú konyhaszekrény bőséges tárolóhelyet biztosít. A beépítettet elektromos főzőlap, mosogatógép, sütő, és mikrohullámú sütő megbízható Electrolux márkájúak. Rejtett szagelszívó ventilátor gondoskodik a gőzök, szagok kültérbe juttatásáról.

A nappali tekintélyes, 5,4m-es szélességével még a legnagyobb képernyős tv-ket, kivetítőket is élvezhetővé teszi.
A 4m-es, teraszra nyíló üvegportál zavartalan átláthatóságával a teraszt, az udvar zöldjét is a nappalihoz tartozónak érzékelteti. Így a kert látványa akkor is élvezhető, amikor a szabadban tartózkodás nem kellemes.
Ezzel nem csak modernné, tágasabbá teszi azt, de feloldja kinti- és benti terek határát.
Jó időben a terasz a 2m széles felnyíló ajtajával összenyitható a nappalival.

A fedett terasz átmeneti eső-, és szélvédett teret képez a nappali és a kert között. Védelmet nyújt a kerti bútoroknak és csapadékos időben is használható.  

A belépő, a konyha, az étkező-nappali és terasz közlekedősávjai racionális rendszert alkotva minimalizálják a közlekedéshez szükséges területeket. Ezzel növelik a terek használhatóságát, elkerülik a zsúfoltságot.

A hálózóna

A hálózóna az egyéni munkavégzés, tanulás, szórakozás, regenerálódás színtere. Ezért a nappali- és hálózóna a zavarás elkerülése érdekében markánsan elválasztásra került.

A hálózóna közlekedője nem csak az étkezezőből, hanem az esti órákban napfürdőző fürdő- és a háztartási helyiség üveges ajtajain is bőséges természetes megvilágítást kap. Igény esetén a hálózóna közlekedője ajtóval akár el is zárható az étkezőtől.

A hálózóna közlekedője kettős rendeltetésű, nem csak közlekedésre szolgál. Egyik oldalán a mennyezetig beépített szekrénye bőséges tárolóhelyet biztosít. A másik oldalán tolóajtó diszkréten, helytakarékosan rejti el az épületet kiszolgáló teljes gépészeti rendszert.


A szülők és a gyermekek magánéletének zavartalansága érdekében fő-hálós kialakítású.
Az impozáns, kisebb nappalival vetekedő méretű szülői háló nem közvetlenül kapcsolódik a gyerekszobákhoz, utcára tájolva került kialakításra. Az utcai tájolás révén a becsengető, az utca, az utcaajtó, a kapu a szülői hálószoba ablakából is látható. A szülői háló ellátható nagy kapacitású falfülkébe rejtett beépített szekrénnyel.


A szülői hálóból nyíló, külön zuhanyzóval, WC-vel, mosdóval és törülközőszárítós radiátorral ellátott, nagy ablakos, redőnyös szülői fürdő növeli a komfortot. Így elkerülhető a szülők és a gyermekek eltérő életritmusából adódó zavarás. A saját fürdő meghittebbé teszi a szülők magánéletét. Gondolva az otthoni irodai munkára, járványra, a szülői hálóban a nappalitól és gyerekszobáktól elválasztott otthoni munkahely került előkészítésre.

A két kényelmesen nagy gyerekszoba délnyugati erkélyajtókkal, üvegfallal nyitott a hozzá egyszinten kapcsolódó terasz és a kert felé, tovább növelve azok tágasságát, kiterjesztve használati lehetőségeiket.A szobákban való olvasást, tanulást, képernyőhasználatot a szobák üvegfalainak árnyékolását, azok besötétítése nélküli árnyékolását a motoros zsalúziák teszik lehetővé.

A gyerekszobákhoz nagy lélegzetvételű duplamosdós, zuhanyzóval és elegáns térbe álló káddal is ellátott, törülközőszárító radiátoros fürdő tartozik. Burkolatai színei vidámak, fiatalosak. A dekoratív, teljes szélességű modern szalagablakán napnyugtáig beáradó napfény élménnyé teszi használatát.

Külön WC helyiség készült, melybe kézmosó is került, így a fürdő igénybevétele nélkül is használható. A jelenlétet érzékelő Helios ventilátor a WC-t használata után azt automatikusan kiszellőzteti, hamar komfortosan igénybe vehetővé teszi.

Tágas és ragyogóan megvilágított háztartási helyiségben kap helyet  a mosó- és szárítógép, a ruhagyűjtő és vasalóhely, és igény esetén a vízlágyító.